Logo-NLbe

Zijn: de ideale wereld
Nu noodzakelijker en gemakkelijker te realiseren dan ooit
Zijnsontwikkeling: de enige Weg naar het Zijn

boeken
Films
Hier worden publicaties zoals boeken en films besproken die gaan over of verband houden met zijnsontwikkeling. Vragen hierover kun je stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • Home
  • Nieuws
  • Bespreking van publicaties

Discussie: Islam is a religion of peace.

Geweldige discussie met onder andere Ayaan Hirsi Ali over de stelling 'Islam is a religion of peace'. Het maakt goed duidelijk wat de voors en tegens van deze stelling zijn.

Opmerking. Men blijft hangen in het oordeel goed of fout van teksten en gedrag en dus in de dualiteit. Daardoor wordt niet het inzicht geboden in dat, te weten de singulariteit van het Zijn, wat de dualiteit overstijgt.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Onderzoek BBC: Wat is bewustzijn?

Dit onderzoek van Marcus du Sautoy van het programma Horizon van de BBC toont aan dat het bewustzijn oftewel de waarnemer, het Ware Zelf, hetzelfde is als het Geheel en daarmee mijn ervaring daarvan onderschrijft. Zie vooral de slaapproef bij 41.04 minuten.

 

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Duurzame voedselproductie is mogelijk!

Deze werkelijk prachtige documentaire heeft niet zo veel met zijnsontwikkeling te maken. Maar het verdient toch een plaats op deze website omdat het laat zien dat we niet alleen in ons bewustzijn maar ook op een praktische manier één kunnen zijn met de natuur. Of anders gezegd dat we ons door de natuur, dat wil zeggen zonder de uitputtende hoeveelheid werk van het boerenbestaan van het verleden en zonder het gebruik van fossiele brandstoffen, kunnen laten voeden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Via duurzame economie naar Zijn

Fantastisch zoals econoom Jeremy Rifkin uitlegt dat we nu naar de toestand van geopolitiek naar biosfeerpolitiek oftewel van deel(dualistische)-politiek naar geheel-politiek oftewel van ego naar Zijn moeten gaan om de bedreiging van de mensheid door de klimaatverandering te keren en dat Nederland daar een voortrekkersrol in moet en kan spelen. Hij lijkt zich er echter nog niet van bewust te zijn dat de transitie in wezen gaat over de kwantumsprong van ego naar Zijn. Wellicht kan NLbe dat bewerkstelligen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Wie is er bang voor een zwart gat?

Het zwarte gat is dat waar de wetten van de natuur niet meer opgaan, waar ruimte en tijd nul zijn, dat singulier is, dat mysterie is, dat niet waarneembaar is, dat materie en zelfs licht opslokt. Het zou wel eens de vereniging kunnen bevatten van de dualistische c.q. de elkaar uitsluitende kwantummechanica en relativiteitstheorie. Zwarte gaten blijken overal te zijn. Mensen zijn er als de dood voor. In zijnsontwikkeling kom je het vanzelf tegen. Want het is de toegang tot het Licht, de harmonie, van je Ware Zelf, van het leven zelf, van God. Een Licht dat ervaren wordt als volledig in het hier en nu zijn, als volmaakte vrijheid en verantwoordelijkheid oftewel als volmaakt zijn, als het (absoluut) Goede zijn en doen. Het zwarte gat bevat dus inderdaad de vereniging, de overstijging, van de dualiteit. Op de Weg er naartoe kom je je diepste angsten tegen en kom je er daardoor vrij/los van. Daarom zijn mensen er zo bang voor. Dat brengt hen ertoe het te vermijden. Maar daarmee belemmeren ze hun diepste ideaal: het Zijn (wie ze echt zijn), de ideale wereld dat nu noodzakelijker en gemakkelijker te realiseren is dan ooit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Meer artikelen...

streep-bottom
nieuwsbriefdonateurs boekcontact