Logo-NLbe

Zijn: de ideale wereld
Nu noodzakelijker en gemakkelijker te realiseren dan ooit
Zijnsontwikkeling: de enige Weg naar het Zijn

16965-hoe-adviseurs-coaches-goeroes-onbewust-verandering-blokkeren_l1Prézijnsontwikkeling.

De evolutie beweegt zich van ego naar Zijn. In deze tijd maakt de samenleving een begin met zijnsontwikkeling. Dat bestaat naast ontwikkelingen die wegbereidend zijn naar het Zijn ook uit een ontwikkeling die wordt aangeduid als de nieuwe spiritualiteit. Die ontwikkeling is echter geen zijnsontwikkeling, maar prézijnsontwikkeling, dus als een ontwikkeling die aan zijnsontwikkeling voorafgaat. De reden daarvan is dat het ego er nog dominant in is waardoor deze ontwikkeling ook aangeduid kan worden als spiritueel materialisme of egospiritualiteit. Het kenmerk ervan bestaat uit de aanname dat het Zijn een manier van zijn en doen en dus maakbaar is. Vandaar de vele methoden die beweren kenmerken van het Zijn als balans, kracht, liefde, eenheid, wijsheid, rust, enz. enz. op te leveren. Methoden die over het algemeen gelegitimeerd worden vanuit de aanname dat er vele wegen naar Rome zijn. Iets wat wel geldt voor de confrontatie met je zelf waardoor je je bewust wordt van je niet-Zijn c.q. je ego, maar niet voor de realisatie van je Zijn. Het idee over de maakbaarheid van het Zijn tref je zelfs aan, zij het vaak zeer subtiel, in uitspraken van spirituele coaches en leermeesters en van cultuurdragers als politici, staatshoofden, wetenschappers, e.d. Voor de ontwikkeling van je Zijn is het van belang deze misvatting, deze onkunde over het Zijn en de ontwikkeling ervan, te herkennen. Daarom geven we je hieronder in "De nuance" inzicht daarin. Daarbij dienden we, wellicht tot ongenoegen van sommigen, de namen van de auteurs te vermelden omdat zij de eigenaar van de teksten zijn die geciteerd worden.

Wens je vragen over de inhoud van “De nuance” te stellen, dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Plak daartoe de tekst waarover je een vraag wilt stellen in de email en stel je vraag. Draagt die vraag en het antwoord bij aan verdieping dan kan die anoniem in Q&A worden opgenomen. Leden kunnen in de Spinozakamer onder de categorie "Prézijnsontwikkeling" discussiëren over de inhoud ervan.

Via de zoekmogelijkheid kun je een auteur zoeken die geciteerd is. Gebruik daarvoor de achternaam van de auteur.

De tot op heden geciteerde auteurs zijn: Eckhart Tolle, Amit Goswami, Antonio Domasio, Karen Armstrong, Kris en Tijn Touber, Theo Buijsrogge, Jeff Foster, Alberto Villoldo, Koningin Beatrix, Hans Knibbe, Rob Riemen, Immanuel Kant, Spinoza, Paul de Blot, Arjuna Ardagh, Thich Nhat Hanh, Brens Seinen, Transformatielab, Matthijs Schouten, Neal Donald Walsh, Lynne McTaggert, michaelsysteem, Art of Life, Deepak Chopra, Andrew Cohen, Isha Judd

Wil je de vernieuwingen van deze pagina ontvangen, abonneer je dan via rss-logo31x31 
Wil je bericht van ieder nieuw artikel per email ontvangen, abonneer je dan op de weblog van NLbe www.kwantumsprong.blogspot.nl.

Het auteursrecht verbiedt artikelen integraal op internet te zetten. Om die reden zijn ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op te vragen.

Je Zelf

Theo Buijsrogge, auteur van ‘Succes Kompas’. Hoofdstuk 2.3, Werking van het universum en de mens. “Je Zelf is het deel van je wezen met het hoogste energieniveau. Die beïnvloedt je fysieke omgeving, maar je fysieke omgeving kan niet je Zelf beïnvloeden. Je Zelf is wie je werkelijk bent, weet precies wat je op dit moment nodig hebt en heeft daardoor de trilling van je diepste verlangens. Wat je verlangt is er, op dat niveau, direct. Tijd en ruimte spelen hier geen enkele rol.
Bron: ‘Succes Kompas’, ISBN 978-90-77983-54-6.

De nuance: Wie je werkelijk bent is zowel het deel als het geheel. Dus je bent dan ook je fysieke omgeving. Jouw manifestatie beïnvloedt de fysieke omgeving en de fysieke omgeving beïnvloedt jou. In het Zelf wordt je gestuurd door de Wil van het geheel en dat is wat anders dan wat je wilt op grond van je verlangens. Die Wil manifesteert zich niet gehinderd door jouw wil door jou heen. Het is je ongehinderde, je onbevangen, manifestatie in het hier en nu als gevolg van de overgave aan de Wil van het geheel. Het Zelf, wat ik het Zijn noem, is vervuld en is derhalve niet uit op het bevredigen van behoeftes, van verlangens. Theo vereenzelvigt het Zelf, het Zijn, met verlangens en denkt de bevrediging ervan, dat hij aanduid als succes, door middel van aandacht te realiseren. Dus hoe meer aandacht, hoe meer succes. Daarmee gaat hij uit van de maakbaarheid van het leven. Dat is een typische ego-opvatting, want het ego is de gevangene van de materie, de vorm, en van oorzaak en gevolg. M.a.w. het ego meent het leven te kunnen beheersen en via die beheersing zijn behoeftes, zijn verlangens, te kunnen bevredigen. Het succes daarvan is niet gegarandeerd, maar zal ongetwijfeld wel eens gerealiseerd worden. Het probleem is echter dat die bevrediging slechts tijdelijk is en niet tot vervulling leidt. Sterker nog, die bevrediging is contraproductief en leidt derhalve, zoals nu uit de toestand van het milieu blijkt, tot de bedreiging van ons voortbestaan. Het gaat er in het leven dus niet om onze verlangens waar te maken, maar om vrij/los te komen van onze verlangens en daardoor één te zijn met het leven c.q. het geheel. We zijn dan vervuld  of anders gezegd, we zijn en doen dan het (absoluut) Goede zoals dat ook in de natuur het geval is, maar dan bewust. Dat is waar we ten diepste naar verlangen en wat niet met het bevredigen van verlangens oftewel met het behalen van succes, maar alleen door middel van zijnsontwikkeling gerealiseerd wordt.

Zoekterm: zoekbuijsrogge 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
streep-bottom
nieuwsbriefdonateurs boekcontact