Logo-NLbe

Zijn: de ideale wereld
Nu noodzakelijker en gemakkelijker te realiseren dan ooit
Zijnsontwikkeling: de enige Weg naar het Zijn

Verlichting is makkelijk en natuurlijk

Kris en Tijn Touber: “AHA'S. Verlichting is makkelijk en natuurlijk. Het is je oorsprong en (geboorte)recht.
Je hoeft niets te doen om verlicht te zijn. Je bent het al. Het is moeilijker om niet verlicht te zijn dan het wel te zijn. Verlichting is wat je was voordat je dacht dat je iets moest worden. Verlichting is een keuze.”
Bron http://www.kristijn.com/index.php?page=11

De nuance: Verlichting is qua systeem makkelijk, maar qua zelfoverwinning het moeilijkste wat er is. Verlichting is inderdaad je oorsprong en geboorterecht, maar alleen met die wetenschap kom je er niet, het is niet een kwestie van dat als waarheid aannemen. Wat je moet doen om verlicht te zijn is je bewust zijn van de uiterst sterke en slimme egokrachten c.q. de in gedachten gevatte wil van je gevoelens die je van je verlichting af willen houden en je over te geven aan de niet te kennen Wil van het zo wreed lijkende leven zelf. Je moet dus weldegelijk wat doen. Verlichting is in je, maar je bent daarvan in je bewustzijn afgescheiden doordat je op aarde bent. Het leven op aarde biedt je de mogelijkheid om die afgescheidenheid op te heffen. Dat geschiedt door zijnsontwikkeling. Je moet dus wel degelijk verlicht worden ook al zit het Licht reeds in je. Er wordt wel gezegd: God zit in je en klopt op de deur om binnen te komen. Dat kloppen geschiedt in de vorm van  de ervaringen die het leven je biedt, maar die je ego uit overlevingsdrang niet wilt. Je ego houdt dus de deur dicht. Verlichting is geen keuze. De keuze die gemaakt moet worden om verlicht te worden is de keuze de ervaring, hoe pijnlijk ook, te accepteren en je niet door het ego te laten verleiden tot de nonacceptatie daarvan.

Opmerking: Ik begrijp maar al te goed dat mensen graag verlicht willen worden en willen horen dat dat in een oogwenk te realiseren is. Maar als spiritueel leraar beweren dat dat mogelijk is, is wellicht commercieel aantrekkelijk, maar niet realistisch. Het gaat namelijk geheel voorbij aan dat waar het leven voor bedoeld is en waar derhalve het leven in ieders leven mee bezig is. Het gaat tevens voorbij aan het feit dat het zwarte gat niet alleen in de kosmos maar ook in de mens bestaat en dat daar in en doorheen gegaan moet worden om van de dualiteit naar de singulariteit te transformeren oftewel om verlicht te worden. De bewering is met andere woorden de ontkenning van, de vlucht voor, het leven zelf.

In wezen is meditatie zo´n zelfde vlucht. Het is opstijgen (zweven) en contact maken met het goddelijke Licht van het Ware Zelf zonder er mee samen te vallen. Vandaar dat de mensen die dat ervaren hebben weer terugvallen in hun ego, maar toch menen anderen te kunnen vertellen wat het Zijn is en hoe het gerealiseerd wordt. Dat dit niet klopt is in dit hoofdstuk duidelijk geworden aan de hand van de uitspraken van die mensen. De heer Amit Gotswami vertelt hoe dat terugvallen bij hem is geschied. Wellicht herkenbaar en daardoor een aanzet tot het werkelijk realiseren van het Zijn via zijnsontwikkeling.

Zoekterm: zoektouber 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
streep-bottom
nieuwsbriefdonateurs boekcontact