Logo-NLbe

Zijn: de ideale wereld
Nu noodzakelijker en gemakkelijker te realiseren dan ooit
Zijnsontwikkeling: de enige Weg naar het Zijn

16965-hoe-adviseurs-coaches-goeroes-onbewust-verandering-blokkeren_l1Prézijnsontwikkeling.

De evolutie beweegt zich van ego naar Zijn. In deze tijd maakt de samenleving een begin met zijnsontwikkeling. Dat bestaat naast ontwikkelingen die wegbereidend zijn naar het Zijn ook uit een ontwikkeling die wordt aangeduid als de nieuwe spiritualiteit. Die ontwikkeling is echter geen zijnsontwikkeling, maar prézijnsontwikkeling, dus als een ontwikkeling die aan zijnsontwikkeling voorafgaat. De reden daarvan is dat het ego er nog dominant in is waardoor deze ontwikkeling ook aangeduid kan worden als spiritueel materialisme of egospiritualiteit. Het kenmerk ervan bestaat uit de aanname dat het Zijn een manier van zijn en doen en dus maakbaar is. Vandaar de vele methoden die beweren kenmerken van het Zijn als balans, kracht, liefde, eenheid, wijsheid, rust, enz. enz. op te leveren. Methoden die over het algemeen gelegitimeerd worden vanuit de aanname dat er vele wegen naar Rome zijn. Iets wat wel geldt voor de confrontatie met je zelf waardoor je je bewust wordt van je niet-Zijn c.q. je ego, maar niet voor de realisatie van je Zijn. Het idee over de maakbaarheid van het Zijn tref je zelfs aan, zij het vaak zeer subtiel, in uitspraken van spirituele coaches en leermeesters en van cultuurdragers als politici, staatshoofden, wetenschappers, e.d. Voor de ontwikkeling van je Zijn is het van belang deze misvatting, deze onkunde over het Zijn en de ontwikkeling ervan, te herkennen. Daarom geven we je hieronder in "De nuance" inzicht daarin. Daarbij dienden we, wellicht tot ongenoegen van sommigen, de namen van de auteurs te vermelden omdat zij de eigenaar van de teksten zijn die geciteerd worden.

Wens je vragen over de inhoud van “De nuance” te stellen, dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Plak daartoe de tekst waarover je een vraag wilt stellen in de email en stel je vraag. Draagt die vraag en het antwoord bij aan verdieping dan kan die anoniem in Q&A worden opgenomen. Leden kunnen in de Spinozakamer onder de categorie "Prézijnsontwikkeling" discussiëren over de inhoud ervan.

Via de zoekmogelijkheid kun je een auteur zoeken die geciteerd is. Gebruik daarvoor de achternaam van de auteur.

De tot op heden geciteerde auteurs zijn: Eckhart Tolle, Amit Goswami, Antonio Domasio, Karen Armstrong, Kris en Tijn Touber, Theo Buijsrogge, Jeff Foster, Alberto Villoldo, Koningin Beatrix, Hans Knibbe, Rob Riemen, Immanuel Kant, Spinoza, Paul de Blot, Arjuna Ardagh, Thich Nhat Hanh, Brens Seinen, Transformatielab, Matthijs Schouten, Neal Donald Walsh, Lynne McTaggert, michaelsysteem, Art of Life, Deepak Chopra, Andrew Cohen, Isha Judd

Wil je de vernieuwingen van deze pagina ontvangen, abonneer je dan via rss-logo31x31 
Wil je bericht van ieder nieuw artikel per email ontvangen, abonneer je dan op de weblog van NLbe www.kwantumsprong.blogspot.nl.

Het auteursrecht verbiedt artikelen integraal op internet te zetten. Om die reden zijn ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op te vragen.

De regels van Neal Donald Walsh

Je zou toch mogen verwachten dat de boeken van Neal Donald Walsh geen leefregels bevatten oftewel dogmaloos zijn. Maar dat is niet zo, want in het boek "Eén met God " staan de volgende regels:

Waar haat is, zaai liefde
Waar onrecht is, vergeving
Waar twijfel is, geloof
Waar wanhoop is, hoop
Waar duisternis is, licht
Waar bedroefdheid is, vreugde
Streef niet zozeer na getroost te worden als wel troost te bieden,
begrepen te worden als wel te begrijpen,
bemind te worden als wel lief te hebben.
Enz. enz.

De nuance. Het lijkt erop dat Neal niet kan accepteren dat mensen onprettige/pijnlijke gevoelens ervaren en daarmee voorbij gaat aan het feit dat mensen die gevoelens ervaren om één te kunnen worden met God. Het gaat er dus niet om gevoelens te verzachten of weg te nemen, maar om ze toe te laten tot het innerlijke punt van bevrijding, van Licht, het Licht van God en zo uiteindelijk samen te vallen met dat Licht. Aan de hand van zijn aanbeveling om ergens naar te streven lijkt het er op dat Neal niet beseft dat het een zijn met God de overgave aan zijn Wil inhoudt die niet gekend kan worden. Ergens naar streven is de wil van je ego volgen die op niets anders uit is dan zichzelf in stand houden en daarmee de eenheid met God te belemmeren. Iets waar het ego tot op heden in geslaagd is.

Verder zegt Neal dat alles wat je hoeft te doen als de dingen onduidelijk worden, als het leven verwarrend wordt, is gewoon dat waar je naar kijkt onder ogen zien en zeggen: "Ik ben dat". De verwarring wordt dan weggespoeld. Alle boosheid en alle wrok verdwijnt. Alle disfunctioneren en alle discontinuïteit verdwijnt. Alles wat overblijft is jij en liefde, en die zijn een en hetzelfde.

De nuance. Hiermee gaat Neal geheel voorbij aan de uiterst moeilijke Weg van het tot het innerlijke punt van bevrijding toelaten van de gevoelens die door het leven geraakt worden en van het feit dat het leven zelf die Weg en de afronding ervan bepaalt. M.a.w. verlichting is niet maakbaar zoals Neal impliciet doet voorkomen.

Zoekterm: zoekwalsh
 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
streep-bottom
nieuwsbriefdonateurs boekcontact